реклама 468

Tuesday, April 6, 2010

Назначен е нов кметски наместник на пернишкото село Радуй, съобщи радио "Фокус"-Пирин.

Най-старият кмет в Пернишко сдаде поста | Новини за Перник
Това е Любомир Лазаров, който е получил назначението си преди месец. Дотогава управник на едно от най-малките села в община Перник беше 79-годишният Васко Деянов. Той е най-възрастният сред кметовете на населени места в община Перник и е бил освободен от поста по свое желание, съобщиха от общинската управа. Постоянните жители на Радуй са малко над 30 човека. Любомир Лазаров е председател на областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса. Преди да бъде назначен за кметски наместник е бил специалист "Връзки с обществеността" към Общинския съвет на БСП в Перник. Той заяви, че приоритет в работата му ще бъде решаването на водния проблем, който е основен за малкото селище. По думите му, водопроводът там е много стар, аварира постоянно и вероятно по него има запушвания. Вероятно до средата на идната седмица в сградата на кметството ще бъде обособен медицински кабинет.

Веднъж седмично личният лекар на трийсетината жители ще идва на място, като това ще бъде от полза най-вече за възрастните хора. Любомир Лазаров ще се опита да се справи и с липсата на всякакъв транспорт в село Радуй. През зимата през селото минава влак за София около 4 часа сутринта и се връща към Перник около 18 часа. Нито един превозвач не е мотивиран да ходи до селото, тъй като нямало пътници.

1 comment:

  1. Време му е било на човека да напусне кметския пост и да се отдаде на заслужена почивка. Дано хората да са доволни от новия кмет.
    Автошкола София

    ReplyDelete