реклама 468

Saturday, March 14, 2009

Кметът на с. Радуй Васко Деянов поиска пищов да пази съселяните си от крадци, готов е да си направи и психотест

Кметът на с. Радуй Васко Деянов поиска пищов да пази съселяните си от крадци, готов е да си направи и психотест : Новините от Перник - Агенция За Перник
feature photo
Кметовете от пернишките села спешно искат пищови. Оръжието им трябва, за да пазят бабите и добитъка от апаши. Те обикаляли из махалите, плашели старите хора и правели бели, стана ясно на среща между управниците и общинското ръководство вчера. “Готов съм да ходя на училище, за да се науча да гърмя с оръжие. Ще правя и психотестове, само да се куртулисам от крадците”, заяви кметът на пернишкото село Радуй Васко Деянов. Положението в неговото село било трагично, хулигани тормозели старците всеки ден. Преди време възрастен човек загубил двата си коня. Недалеч от селото джамбази разфасовали добичетата. Те орязали бутовете и по-едрите парчета месо, а обезобразените трупове оставили на полето. От полицията поискали стопанинът сам да подаде сигнал. Човекът обаче бил стар и болен, а и нямал много доверие на ченгетата. Миналата година му откраднали бик и теле, и никой от тях не открил крадците. Преди ден пък замалко да стане пожар до селото. Някакъв непознат човек се опитал да запали сухи треви, огънят не взел жертви само заради влажното време.

Свидетели сме на поредния бум на кражби от домовете и бакалиите в селата, призна и полицейският шеф в Перник Димитър Шереметев. Кризата върнала по родните места дребни бандити, загубили работата си в строителството. Останали без препитание, те започнали да крадат хранителни продукти, цигари и алкохол.


1 comment:

  1. Какво да правят хората...видяли са се в чудо с престъпниците!
    пари от интернет

    ReplyDelete