реклама 468

Tuesday, March 17, 2009

тягат СПА-хотел в центъра на Трън

Градски вестник - Всекидневник за град Перник и областта - Стягат СПА-хотел в центъра на Трън

Строителни машини и работници препълват площада на Трън. Вече е ноември, но времето е като в ранна есен. Използва се всеки момент хубаво време, за да продължават амбициозните ремонти в центъра на граничния град. Общинската управа се е заела в съкратени срокове да преобрази облика на градчето със стара, но позабравена слава.

Хотелът, който почти две десетилетия пустееше, скоро ще се превърне в модерен СПА-център.
Строително скеле и майстори по него са го опасали от всички страни. Обновява се настилката на площада пред сградата на Общината. Правим опит да се срещнем с кмета Станислав Николов, но без предварителна уговорка, това се оказва невъзможно. Пак е отпрашил към столицата по неотложни дела.

Чукаме на вратата на заместникът му Олег Тодоров, той също е зает - в среща е и няма време за журналисти. Работата е много.
Но и без обяснения от управниците се вижда, че тука ври и кипи. Вече работи с пълна пара "едното гише". Опашка няма. На жена на средна възраст й обясняват как да се оправи с документите. Ако доскоро малката община внушаваше, че тука времето е спряло, сега всичко говори за ново начало и за възраждане.
С нов облик е войнишкият паметник в центъра на Трън - добре почистен и с реставрирани надписи.
Малцина знаят, че негов автор е именитият италиански скулптор Арналдо Дзоки, направил монументалната конна статуя на Цар Освободител в София, бронзови паметници в Севлиево, Русе, Ловеч,уникален фонтан в Пловдив, както и редица паметници из цял свят.


2 comments:

  1. Всичко им е наред,че и СПА ще имат сега!
    Компютърни игри

    ReplyDelete
  2. Готов ли е вече въпросният СПА хотел?
    Шофьорски курсове

    ReplyDelete